به گزارش اگزیم نیوز، محسن خجستهمهر روز پنجشنبه در نشست خبری در بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ادامه داد: سازندگان داخلی در سال گذشته اکثر نیازهای صنعت نفت را تامین کردند و درآمد حاصل از صادرات نفت نیز به بیش از ۳۵ میلیارد دلار رسید.
وی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم بیش از ۲.۵ میلیارد بشکه منابع جدید هیدروکربنی (نفت خام و گاز) کشف و به ذخایر کشور اضافه شد، همچنین در سه سال گذشته تولید نفت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: در دولت قبل سالانه ۱.۶ میلیارد دلار در بالادست صنعت نفت قرارداد امضا شد ولی در ۲.۵ سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد دلار قرارداد منعقد شده است، امضای قرارداد توسعه یکپارچه آزادگان یک ابتکار بود که با سرمایهگذاری ۱۲.۵ میلیارد دلار تولید نفت را از روزانه ۱۹۰ به ۵۵۰ هزار بشکه میرساند. در این قرارداد برای نخستین بار ۶ بانک در بالادست نفت سرمایهگذاری مستقیم انجام میدهد.
وی با بیان اینکه توسعه ۲۰ مخزن گازی با حجم سرمایهگذاری ۷ میلیارد دلار در اختیار شرکتهای پتروشیمی قرار گرفته است، افزود: قرارداد فشارافزایی پارسجنوبی نیز به ارزش ۲۰ میلیارد دلار امضا شده که ۹۰۰ میلیارد دلار ثروتآفرینی میکند. قراردادادهای ساخت کمپرسور و سکو نیز به زودی امضا میشود.
وی ادامه داد: در سال جاری سکوی فاز ۱۳ پارسجنوبی به بهرهبرداری میرسد که از سال ۱۳۹۴به دلیل ترک فعل اقدامی برای آن صورت نگرفته بود. هماکنون ما در تولید گاز در میدان مشترک پارسجنوبی از قطر جلوتر هستیم.
خجستهمهر همچنین از یک کار مهندسی تازه برای توسعه یک بلوک گازی خبر داد و گفت: یک حلقه چاه مربوط به این بلوک توسعهای جدید در پارس جنوبی انجام شده و یک حلقه چاه دیگر هم انجام میشود، امیدواریم نتایج مطالعات و زمینشناسی آن زودتر به نتیجه برسد و بتوانیم نتایج را اعلام کنیم و یک سکوی جدید در پارس جنوبی آغاز به کار کند.
وی همچنین با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ رکورد ذخیرهسازی گاز شکسته شد، افزود: افزون بر دو مخزن ذخیرهسازی قدیمی کشور، دو مخزن «بانکول» و «مختار» به زودی به عنوان مخازن ذخیرهسازی آماده بهرهبرداری خواهند بود. امسال همچنین تولید از میدانهای «دی» و «توس» آغاز خواهد شد. از سویی ایستگاه تقویت فشار هما، وراوی و چشمهخوش هم بهرهبرداری میشوند.
راه دریافت السی برای دانشبنیانها را باز گذاشتیم
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شعارها و برنامه هایی که دولت سیزدهم از سال ۱۴۰۰ در مورد ساخت داخل و توسعه همکاری با دانش بنیان ها داشته است، توضیح داد: در گام نخست ارتباط با دانشگاه ها را اصلاح و پروژههایی در شان آنها طراحی کردیم و قراردادهای میدانمحور را به قراردادهای مساله محور تبدیل کردیم؛ به عبارتی مساله مخازن را روی میز دانشگاه ها گذاشتیم تا حل کنند. همزمان حمایتهای خوبی را از دانش بنیان ها آغاز کردیم و امروز وزارت نفت رتبه نخست را در ساخت و تولید بار اول در کشور دارد.
وی با اشاره به تلاشهایی که برای تقویت آزمایشگاههای مرجع و پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی داشته اند، افزود: اکنون ۳۷۰ طرح در حال اجرا داریم که ارزش ریالی و ارزی آنها نزدیک به ۲۱ هزار میلیارد تومان (همت) است؛ در عین حال یکی از مشکلات دانش بنیان ها این بود که پولشان را به موقع نمی دادند یا روندی طولانی داشت، برای رفع این مسئله هم اجازه دادیم که صندوق پژوهش و فناوری السی به نفع شرکت های دانش بنیان باز کند و پول خود را مستقیما از دولت دریافت کند. افزون بر این تسهیلات و و خدمات بانکی ارزان قیمت را هم از طریق صندوق پژوهش و فناروی برای آنها در نظر گرفتیم.
خجستهمهر به اقدامهایی که شرکت ملی نفت در زمینه تولیدهیدروژن و هوش مصنوعی در زیرمجموعهها آغاز کرده اشاره و اضافه کرد: بخش نرم شرکت ملی نفت در این زمینهها عملکرد خوبی داشته است و به زودی قرار است تعدادی از چاهها را در غرب کارون و دارخوین هوشمند کنیم. ما به خوبی میدانیم که آینده صنعت نفت و گاز با فناوری و هوش مصنوعی گره خورده است.
بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت ایران با حضور بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در بخشهای مختلف ازجمله شرکتهای بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میاندستی و پاییندستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان، پارکهای فناوری، دانشگاهها، استارتاپها و دیگر شرکتهای مرتبط با صنعت نفت، با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینهسازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران درحال برگزاری است.
نظر شما